کد خبر: 1234321
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
از دهه ۵۰ بشر بر کاهش گاز‌های گلخانه‌ای اجماع داشته است و همچنان این گاز‌ها باید کاهش یابند تا آنچه تصویب شده است، مطابقت کند. 

جوان آنلاین: کشاورزی به طور مستقیم عامل انتشار 13/5 درصد از گاز‌های گلخانه‌ای و به طور غیرمستقیم ۱۷‌درصد دیگر به دلیل جنگل‌زدایی و تغییر کاربری زمین است. 
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، عطاء‌الله ابراهیمی، رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در هفتمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: کشاورزی به طور مستقیم عامل انتشار 13/5 درصد از گاز‌های گلخانه‌ای و به طور غیرمستقیم ۱۷‌درصد دیگر به دلیل جنگل‌زدایی و تغییر کاربری زمین است. 
وی کشاورزی را بخشی از مسئله و راه‌حل تغییر اقلیم دانست و گفت: از دهه ۵۰ بشر بر کاهش گاز‌های گلخانه‌ای اجماع داشته است و همچنان این گاز‌ها باید کاهش یابند تا آنچه تصویب شده است، مطابقت کند. 
ابراهیمی با بیان اینکه تغییرات اقلیم بر رشد محصول، حاصلخیزی خاک، خط‌مشی، تجارت و سیل تأثیرگذار است، گفت: استراتژی‌های سازگاری و کاهش خسارات از جمله مداخلات انسانی است که باید در زمینه تغییرات اقلیم انجام شود. وی بخش کشاورزی را در میانه تغییرات اقلیم دانست و گفت: بارش و درجه حرارت روند افزایشی پیدا کرده است که تبعات آن برای بخش کشاورزی خواهد بود. 
 ابراهیمی تغییرات اقلیم در برنامه‌های سازمان تات را شامل تولید غذا و امنیت غذایی، تنوع زیستی، منابع آب و خاک و مسائل اجتماعی عنوان کرد که باید توجه ویژه‌ای به این پدیده‌های تأثیرگذار داشته باشیم. 
وی با بیان اینکه سلامت گیاهی در چهار سال اخیر کاهش داشته است، گفت: یکی از شاخصه‌های مهم در بحث تغییر اقلیم شاخص سلامت حوزه آبخیز است که عرصه و خاک، تنیدگی زیستی و هیدرولوژیکی سه کلید واژه مهم آن هستند. 
ابراهیمی با بیان اینکه چهار برنامه سازمان تات در عنوان طرح‌های کلان در پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری برنامه‌ریزی شده است، گفت: آشکارسازی تغییرات شناسایی عوامل اقلیمی و تأثیرات آن بر کشاورزی و منابع طبیعی تجدیدپذیر و مدیریت یکپارچه خشکسالی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی دو طرح در دست اقدام پژوهشکده در زمینه تغییرات اقلیم است. 
وی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم واقعیتی انکارناپذیر است، عنوان کرد: کشاورزان سنتی و خرده‌مالکان بیشترین آسیب را از آن می‌بینند، از این رو بر کمیت و کیفیت تولیدات غذایی و امنیت آن تأثیرگذار است. 
ابراهیمی با اشاره به گسترش نتایج و اقدامات انجام‌شده بخش کشاورزی به صورت فراملی، توسعه کشاورزی هوشمند به اقلیم، توسعه سیستم‌های هشدار زودهنگام سیل و خشکسالی، مدل‌های ارزیابی و پایش ذخیره و ترسیب کربن، بومی‌سازی مدل‌های پیش‌نگری منطقه‌ای، آگاهی‌بخشی ظرفیت‌سازی شبکه‌سازی برای کاهش تغییرات اقلیمی، دسترسی به مدل‌های جدید توسعه‌یافته، پیش‌بینی و پیش‌نگری جهانی و تأمین مالی برای پروژه‌های تحقیقاتی را از جمله اقدامات مؤثر در کاهش تأثیر تغییرات اقلیم دانست. 
دبیر هفتمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری نیز گفت: ۲۱۵ مقاله به تارنمای کنفرانس ارسال شده بود که پس از بررسی داوران ۲۵۰ مقاله پذیرفته شد و در این همایش دوروزه ۴۲ مقاله به صورت شفاهی و ۱۶۳ مقاله به صورت پوستر در سه محور ارائه خواهد شد. 


 جلوگیری از تغییر اراضی کاربری در راستای کاهش تأثیر تغییرات اقلیم
بنابراین گزارش، خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در هفتمین همایش ملی دو روزه حفاظت از خاک و آبخیزداری ضمن گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی و شهدای خدمت با اشاره به اینکه گفتمان تغییرات اقلیم در بین مسئولان و مردم در یکی‌دو دهه اخیر گسترش پیدا کرده است، گفت: روند رشد جمعیت و مطالبات جمعیت‌ها برای تأمین غذا زمینه دست‌اندازی به طبیعت را وسعت داده است. رئیس سازمان تات روند تخریب طبیعت را روبه‌افزایش دانست و گفت: ازدست‌دادن پایداری و زیست‌بوم و اکوسیستم از مهم‌ترین اتفافاتی است که تحت تأثیر تخریب طبیعت قرار می‌گیرد. 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیم در جهان رو به افزایش است، گفت: امروز بر هیچ‌کس پوشیده نیست که تأثیرات اقلیم یک ابرچالش و تأثیرگذاری آن در مناطق مختلف جهان متفاوت است. وی افزود: تولید گندم در سال اول استقرار دولت سیزدهم ۳ میلیون‌تن و در سال دوم ۶ میلیون‌تن افزایش یافت و در سال جاری هم با توجه به آمار‌های موجود ۷ میلیون تن نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش می‌یابد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار